SGC logo

Om oss

Les vår historie

Vår historie

SGCompany streber etter å skape positive opplevelser for så mange mennesker som mulig. Vi skriver og synger gospelmusikk, hovedsakelig komponert av kormedlemmer og vår musikalske leder, Aril Schøld. Vi fremfører også våre favoritt samtids- og tradisjonelle gospel-sanger og åndelige sanger. Vi holder gospelkonserter, julekonserter, åpne øvelser, inviterer til gospel-kirkelige arrangementer og gir ut egenskrevne singler og album. Koret består for øyeblikket av rundt 70 medlemmer, i alderen 20 til rundt 50 år, og flere medlemmer har vært en del av koret siden begynnelsen i 1997.

Historie

Innenfor sin sjanger er SGCompany ledende i Norge. Koret har tre grunnleggende prinsipper: musikalsk dyktighet, et støttende sosialt miljø og åndelig nysgjerrighet og vekst. SGCompany anser det som viktig at medlemmene bidrar på alle områder, og skaper en arena for ulike stemmer og mennesker til å vokse og blomstre. Koret har vært velsignet med noen utrolige solister, ettersom dyktige sangere fra hele byen har samlet seg i et kor kjent for sitt støttende og musikalske talentfulle medlemskap. Koret holder flere konserter i løpet av året, samt opptrer i kirker, det lokale fengselet og andre institusjoner/lokaler. Gjennom årene har koret gjort mange turer, inkludert London, New York, Kamerun i Afrika, Chicago, Sør-Afrika og St. Louis. Dette har gitt koret muligheten til å møte og oppleve samfunn der gospelmusikk er en integrert del av hverdagen, og har gitt mye inspirasjon til medlemmene.

November 2008

SGCompany ga ut sitt debutalbum, med hjelp fra det Chicago-baserte gospelgruppen Light of Love. Denne utrolige søskengruppen har i løpet av det siste tiåret samarbeidet med artister som Andrae Crouch, Albertina Walker, Shirley Caesar, TOTO, Bobby McFerrin, George Michael og en rekke andre fremstående amerikanske artister. Samarbeidet med Light of Love har gitt SGCompany en unik mulighet til å gjenskape den amerikanske gospelkulturen i Norge, samtidig som de tilfører korets stramme lyd og energiske musikk. De fleste sangene på albumet er komponert av kormedlemmene og arrangert av SGCompanys dirigent i samarbeid med Light of Love. Musikken ble spilt inn i Carl Wheelers studio, med musikere håndplukket av ham og Light of Love. Ved å kombinere de beste amerikanske musikerne og artistene med et nesten utelukkende hvitt europeisk gospelkor, skapes en unik lyd som bringer nyhet til en etablert sjanger. Det skaper en bro mellom de som skapte musikken og de som har omfavnet den og gjort den til sin egen, og gjør den dermed relevant for både nye og gamle lyttere.

Sent i 2014

ga vi ut vårt nyeste album, SGCompany & Family «Faithful», i USA, og turnerte i St. Louis (sang under COGICs 107. hellige samling) og Chicago (sang i New Life Covenant Church, St. Sabina, Salem Baptist Church…). Den 7. mars 2015 ga vi ut albumet i Stavanger, Norge, med spesiell gjest Kim Burrell. Albumet inneholder fantastiske artister/prester som Donald Lawrence, Kim Burrell, Judith McAllister, Dorinda Clark-Cole, Pastor John Hannah, Cinque Cullar og Samuel Ljungblahd (Swe). Vi betrakter dem som vår familie. Et nytt fantastisk kapittel har startet. Og fortsatt sier vi at det beste er ennå i vente.

This is Gospel

Siden 2010 har vi invitert folk i Norge/Skandinavia til THIS IS GOSPEL-arrangementer. THIS IS GOSPEL handler om å komme i kontakt med det ekte evangeliet. Ikke bare musikken, men hele livsstilen.

I samarbeid med Light of Love (Chicago) inviterte SGCompany til den første THIS IS GOSPEL-festivalen i mars 2010 i Stavanger, Norge. Den prisbelønte gospelartisten Donnie McClurkin – sammen med 30 amerikanske gospelmusikere/sangere/korledere – brakte amerikansk gospelmusikk til Skandinavia gjennom workshops/klinikker, konserter og kirkearrangementer.

I mars 2011 gjorde vi det igjen. Denne gangen inviterte vi alle amerikanerne – inkludert Donnie McClurkin (igjen) og Dorinda Clark-Cole – sammen med Audrey Mbuyazi (RSA) og skandinaviske artister.

I mars 2012 kunne vi igjen presentere en fantastisk lineup for festivalen; Donald Lawrence, Judith McAllister, Pastor John Hannah, Light of Love, Samuel Ljungblahd (Sverige), Cinque Cullar og Audrey Mbuyazi (Sør-Afrika).

I 2013 bestemte vi oss for å ta en pause fra den 3-dagers festivalen og satse på hyppige Gospel Church-arrangementer, der vi inviterer internasjonale gjester og artister for å inspirere oss og hjelpe oss med å komme i kontakt med det ekte evangeliet. Så langt har vi hatt fem Gospel Church-arrangementer, med våre kjære venner Judith McAllister, Dorinda Clark-Cole, Michael Bereal, Cinque Cullar og Kim Burrell på besøk.

I mars 2015 deltok Kim Burrell i vår norske utgivelse og var med oss en hel helg, inkludert en workshop med massekor, konsert og Gospel Church. Hun har en ekte og ubrutt lidenskap for tjeneste og musikk, og hun rørte mange hjerter gjennom sin sang og deling denne helgen. Hun fikk oss virkelig i kontakt med det ekte evangeliet.

Bringing the Gospel's Joy to Every Heart, Every Note, Every Soul

© All Rights Reserved. Stavanger gospel company

Stavanger gospel company